Pharshoeke
Watersport

Heeg,een watersportdorp met een rijke historie


Het dorp Heeg is ontstaan op een knooppunt van waterwegen.In het gezellige dorp vindt u diverse jachthavens en -werven, verhuurbedrijven, knusse restaurants, mooie winkeltjes en prachtige watersportvoorzieningen. Maar Heeg is ook geliefd bij niet-watersporters en fietsers en wandelaars. Ontdek het dorp per fiets of te voet en kijk uw ogen uit bij de prachtige geveltjes van de eeuwenoude pandjes. 

De mooie ligging van Heeg aan het Heegermeer en de Fluessen maakt het dorp zo favoriet bij de watersporter.Vanaf het park vaart u namelijk zo het Heegermeer op. Hiervandaan heeft u eindeloos veel mogelijkheden voor zowel lange als korte tochten. Via het Heegermeer en De Fluessen komt u bij het IJsselmeer en ook het Slotermeer, Sneekermeer en Tjeukemeer behoren tot het indrukwekkende Merengebied. Waar de wind u ook naar toe voert, vanuit Heeg is het elke dag opnieuw genieten. Sloten, Stavoren, Workum, Sneek en Bolsward zijn zeker een bezoek waard.

Bent u op vakantie op de Pharshoeke dan kunt u voor uw dagelijkse boodschappen ook terecht in Heeg. In het dorp zijn allerlei winkels die zich richten op de watersporter, maar ook een supermarkt, goede bakker, ambachtelijke slagerij en een drogisterij vindt u hier. 

 

Lekker uit eten in Heeg

De horeca in Heeg is uitstekend. Ontdek de beste eetplekjes en laat je verrassen door de heerlijke smaken en gezellige sfeer van de verschillende restaurants. Van knusse eetcafés tot culinaire hotspots, er is voor ieder wat wils. Geniet van een smakelijk avontuur in Heeg!
 

Route naar de supermarkt

Vanaf Pharshoeke is het maar een klein stukje rijden, ongeveer 3 minuten met de auto. Maar als je liever geniet van een ontspannen wandeling, dan is het ook een optie; het is slechts 11 minuten lopen. De supermarkt is wat je ook kiest, binnen handbereik!
 

Vaarroute vanaf Heeg

Verken de vaarroutes vanuit Heeg! Met zijn ligging aan het Heegermeer biedt Heeg een perfecte start voor leuke tochten op het water. Ontdek dorpjes en mooie landschappen terwijl je geniet van de boottocht. Het is een geweldige manier om te ontspannen op het water!
 

Verken nog meer in de omgeving