Pharshoeke
Fietsen en wandelen

Fietsen en wandelen


Bent u een echte fiets- en wandelliefhebber dan kunt u uw hart ophalen in onze gevarieerde omgeving. Tijdens uw fiets- of wandeltocht kunt u niet alleen genieten van de prachtige vergezichten over het water maar ook van de bossen en de glooiende weilanden. Wanneer u door een van de dorpjes in de buurt rijdt zal u vriendelijk worden begroet door de inwoners. De rijke historie van de dorpen ziet u terug in de monumentale panden en pittoreske gevels, oude bruggetjes en gezeligge dorpspleinen. 

 

 

Benieuwd naar Fietsroutes in de buurt?

Ontdek Heeg op de fiets! Rondje Heegermeer is ongeveer 50 Km. Deze route neemt je mee langs de prachtige oevers van het Heegermeer, waar je kunt genieten van de relaxte sfeer en het mooie landschap. Je fietst langs gezellige dorpjes en interessante plekjes, waardoor je een heerlijk dagje uit hebt in deze mooie omgeving. Het landschap van deze route wordt dan ook gekenmerkt door het vele water met daarbij de polders. Door de overvloed aan meren, kanalen en vaarten, werd dit deel van Friesland hèt watersportgebied van Nederland genoemd. De fietsroute gaat over smalle weggetjes, door groene weiden, langs 'witte zeilen' en rustieke dorpjes. Pontje Je maakt één keer de oversteek met een pontje. Neem voor de zekerheid contant geld mee.
 

Op zoek naar een leuke wandelroute?

Wil je de sfeer van vroeger proeven? Maak een wandeling en zie de bestaansgeschiedenis van de palingvisserij terug in de prachtige gevels. Struin op uw gemak door het dorp en wandel het Klaesterpad. Een mooie route langs kloosters en kerken. Vanaf de Pharshoeke wandelt u in 5 minuten naar de gezellige Harinxmastrjitte. Geen huis is hetzelfde. Of verken de prachtige wandelroutes rond het Heegermeer! Geniet van het mooie uitzicht en de rust van de natuur terwijl je langs het water wandelt. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen wandeling of een uitdagende trektocht, er is voor elk wat wils. Ontdek de schoonheid van het Heegermeer te voet!
 

Ontdek nog meer van de omgeving