Pharshoeke
Sneek

Steden en dorpen in de buurt

In het pittoreske Zuidwest-Friesland bevinden zich diverse andere aantrekkelijke dorpen en steden die een bezoek absoluut rechtvaardigen. Vanwege hun historische waarde en levendige gemeenschappen zijn ze van groot belang voor de regionale erfgoedbeleving. Daarom hebben we een uitgebreide lijst samengesteld met zorgvuldig geselecteerde bestemmingen die uw reiservaring verrijken.

 

Sneek

Sneek, geliefd bij watersporters vanwege het Sneekermeer, biedt ook een rijke historie met monumenten, oude stadsgezichten, musea en winkelmogelijkheden. Geniet van hapjes en drankjes op de terrassen, cafés en restaurants van Sneek.
 

IJlst

IJlst is ook een prachtig stadje, bij de meeste mensen bekend door de Friese Elfstedentocht. Deze mooie stad wordt gekenmerkt door de vele historische panden. Het centrum heeft een langgerekte vorm met prachtige lindebomen.
 

Workum

Workum is een van de oudste stadjes van Friesland en heeft veel te bieden. Bijvoorbeeld het beroemde Jopie Huisman museum, gezellige terrasjes een rijke historie wat terug te zien is in het centrum, Maar ook de natuur rondom het stadje is leent zich uitstekende voor een heerlijke wandeling of fietstocht.
 

Lemmer

Strand, gezelligheid én UNESCO Werelderfgoed. Wandel een 'slag om het Dok', oftewel de straten rondom het water in het centrum. Vanaf het strand van Lemmer neem je zo een duik in het IJsselmeer. Een 'must see' in Lemmer is het UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. het Woudagemaal, het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld! Gezellig op het terras zitten bij FEM aan de dok , Brasserie No.14 of bij La Gondola. Hier kun je heerlijk borrelen, lunchen of dineren.
 

Stavoren

Stavoren is aan drie kanten omgeven door het IJsselmeer. Een bekende bezienswaardigheid is Het Vrouwtje van Stavoren en het voormalig Stadhuis. Bezoek ook het indrukwekkende elektrische J.L. Hooglandgemaal of een van de andere panden.
 

Ontdek nog meer van de omgeving