Beschikbaarheid en reserveren

Steden en dorpen in de buurt

Zuid-west Friesland kent nog veel meer leuke dorpen en steden die zeker een bezoek waard zijn. We hebben de leukste voor u op een rijtje gezet.

Sneek

Ook Sneek is met het Sneekermeer erg geliefd bij de watersporter. Maar Sneek kent ook een rijke historie met vele monumenten, oude stadsgezichten, diverse musea en ook als u van shoppen houdt zit u in Sneek helemaal goed. Voor een hapje en een drankje kunt u terecht op één van de vele terrassen, cafés en restaurants die Sneek rijk is....

IJlst

IJlst is ook een prachtig stadje,  bij de meeste mensen bekend door de Friese Elfstedentocht. Deze mooie stad wordt gekenmerkt door de vele historische panden. Het centrum heeft een langgerekte vorm met prachtige lindebomen. Strijk neer op één van de gezellige terrassen of uitstekende restaurants.

Hindeloopen

Het pittoreske stadje Hindeloopen ligt direct aan het IJsselmeer. U zult uw ogen uitkijken bij het mooie schilderwerk van de huizen, de karakteristieke geveltjes, de stijlvolle klederdracht, likhúsjes en bijzondere houten bruggetjes.

Stavoren

Stavoren is aan drie kanten omgeven door het IJsselmeer. Een bekende bezienswaardigheid is Het Vrouwtje van Stavoren en het voormalig Stadhuis. Bezoek ook het indrukwekkende elektrische J.L. Hooglandgemaal of een van de andere panden.

Workum

Workum is een van de oudste stadjes van Friesland en heeft veel te bieden. Bijvoorbeeld het beroemde Jopie Huisman museum, gezellige terrasjes een rijke historie wat terug te zien is in het centrum, Maar ook de natuur rondom het stadje is leent zich uitstekende voor een heerlijke wandeling of fietstocht.

 

Omgeving overzicht